Tästä saan voimaa.

Pehmeitä sävyjä ja herkkää kosketusta, harmoniaa, rauhaa ja kuulautta. Nää ovat ehkä kaikkein kuvaavimpia sanoja kuvaamaan tämänhetkistä inspiraatiota. Ehkä tämä kaikki kumpuaa syksystä ja luopumisesta. Odotuksen ihanasta tuskasta, kun ensi kevääseen on vielä niin mahdottoman pitkä aika. Kun taivaalta sataa jäätävää vettä ja tuuli piiskaa hiuksia kasvoille. palelee ja tekee mieli käpertyä juuri noiden sanojen kuvaamaan pehmoiseen pumpuliin. 

''Lumen ääni'' 2017 - Heidi Sutela
''Lumen ääni'' 2017 - Heidi Sutela

jotenkin syksy on aina tietynlaista luopumisen aikaa. Kesän toiveet ja toteutumattomat suunnitelmat on siirrettävä monen kuukauden päähän odottamaan seuraavaa kesää ja ehkä väistymään uusien unelmien tieltä. Kun koittaa parhaansa mukaan elää hetkessä, ei voi, eikä pidäkään ensi keväänä muistella viime kesän juttuja, vaan tehdä uusia. 

Onneksi syksy ei ole ainoastaa luopumista. Se on raikkaita ja joskus kylmiä tuulia. Ihana tunne sytytellä taas kynttilöitä ja hakeutua erilaiseen lämpöön, kuin kesällä. On väriloistoa ja odotusta ensilumesta ja joillekin jopa joulu on se juttu josta saa voimia pitkään ja pimeään aikaan. 

Siksipä valoa ja iloa, jottei kaamosmasennuspeikko ikävästi yllätä.

''Galaxy of happiness'' 2017 - Heidi Sutela
''Galaxy of happiness'' 2017 - Heidi Sutela